clanak False

Natjecanje u skijaškom trčanju - SKI CROSS

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je medalje najboljima na natjecanju u skijaškom trčanju SKI CROSS koje se po prvi puta održalo na Cmroku.
12.02.2017.

Danas se po prvi puta na livadi Cmrok održalo natjecanje u skijaškom trčanju format SKI CROSS-a u kojem je sudjelovalo oko 139 natjecatelja iz cijele Hrvatske u osam kategorija – mlađi cicibani, cicibani, dječaci/djevojčice, kadeti, mlađi juniori, juniori, mlađi seniori i seniori.

Najboljim natjecateljima medalje je uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Drago mi je da se ovo natjecanje održalo na Cmroku, gdje je davne 1894. godine Franjo Bučar organizirao prvi skijaški seminar, istaknuo je gradonačelnik, čestitavši svima koji su sudjelovali, a posebno najboljim natjecateljima.

Glavni tajnik Ski kluba Sljeme Zagreb Gordan Mlinarić objasnio je da je SKI CROSS kombinacija nordijskog i alpskog skijanja koje je danas u svijetu vrlo popularno. Do sada smo natjecanja održavali na Sljemenu, a zahvaljujući umjetnom snijegu ove godine smo na Cmroku, dodao je.

Natjecanje su organizirali Hrvatski skijaški savez i Skijaški klub Sljeme Zagreb uz potporu Grada Zagreba.

 

Gradske vijesti - 2017.