clanak False

Noć muzeja

01.02.2019.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je večeras u Muzeju suvremene umjetnosti otvorenju manifestacije Noć muzeja 2019. koje se ove godine održava pod nazivom Muzeji – inovacije i digitalna budućnost, a započela je izložbom Strojevi nisu sami, u sklopu Device_art festivala.

Zahvalivši Hrvatskom muzejskom društvu na organizaciji 14. po redu Noći muzeja, zamjenica Pavičić Vukičević naglasila je da ova manifestacija na kojoj sudjeluje više od 40 ustanova i preko sto tisuća posjetitelja svjedoči da imamo potrebu kulturno se obrazovati i posjećivati baštinske ustanove. Ponuda koja nudimo od turizma, gospodarstva, gastronomije pa sve do kulture je ono što čini identitet jednog grada i građana koji žive u njemu, dodala je zamjenica.  

Noć muzeja održava se u 130 gradova i općina u Republici Hrvatskoj te u dva grada u Bosni i Hercegovini , a u njenoj organizaciji sudjeluje 250 sudionika, rekla je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Vlasta Krklec. Ovogodišnja tema vrlo je dobro prihvaćena, a uz muzeje, galerije, arhive, knjižnice i druge baštinske institucije uključeni su i dječji vrtići, škole, sveučilišta, gospodarske komore, gradske ljekarne i nacionalni parkovi prirode. U večerašnjoj noći posjetitelji će moći uživati u brojnim izložbama, predavanjima, radionicama i glazbenim programima.

Otvorivši Noć muzeja, državni tajnik pri Ministarstvu kulture Ivica Poljičak istaknuo je da su hrvatski muzeji mjesta identiteta na koja možemo biti izuzetno ponosni budući da su prepoznata ne samo u hrvatskim okvirima već i u međunarodnim o čemu svjedoče brojna priznanja.
 

Gradske vijesti - 2019.