clanak False

Novi autobusi za prijevoz djece OŠ/ Obilazak Primorske ulice

13.05.2017.
Novi autobusi za prijevoz djece OŠ
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, jutros je na okretištu tramvaja Remiza prisustvovao predstavljanju četiri nova autobusa za prijevoz učenika osnovnih škola.

Sa nova četiri ekološki autobusa dokazujemo još jednom da smo najbolje opremljeno javno poduzeće u Hrvatskoj, a i u Europi rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da Zagreb proteklih osam godina nije povećao cijene javnog gradskog prijevoza, nego naprotiv ih je smanjivao. Vrijednost investicije iznosi 5,5 milijuna kuna.

ZET je uz postojećih 28 nabavio četiri školska autobusa za prijevoz djece sukladno Ugovoru sa Gradom Zagrebom za djecu čiji su domovi udaljeni više od tri kilometara od škole, istaknula je voditeljica podružnice Ljuba Romčević Žgela. Novi autobusi osigurat će kvalitetniji i bolji prijevoz, a također će služiti i za prijevoz izvanškolskih aktivnosti osnovnoškolaca.
 
 
Obilazak Primorske ulice
 
Gradonačelnik je sa suradnicima obišao i Primorsku ulicu gdje su započeli radovi na rekonstrukciji ulice od Ilice do Klaićeve ulice.

Ovo je na izvjestan način uvertira u ono što nas čeka u ljetnim mjesecima, kada ljudi odu na godišnje odmore rekao je gradonačelnik te dodao da se ovdje nije moglo čekati sa radovima
.
Riječ je o radovima na potezu u dužini od 380 metara, u sklopu kojih će se izvršiti rekonstrukcija u punom profilu. Uredit će se kolnik sa oborinskom odvodnjom, oborinski obostrani nogostupi, parkirališna mjesta, a kako se čulo pojedine komunalne tvrtke izrazile su želju da se zamjene dotrajalne instalacije što se prvenstveno odnosi na VIO koji će izmjeniti javni kanal i vodovodne instalacije.
 
 
 

Gradske vijesti - 2017.