clanak False

Novo električno vozilo za osobe s invaliditetom za JU Maksimir

05.06.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je ključeve električnog vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću i tjelesnim invaliditetom Javnoj ustanovi Maksimir u sklopu projekta Gradski prizori u prirodi.

''Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša nema prigodnijeg poklona Javnoj ustanovi Maksimir od ovog električno vozilo! Neka služi svima, a posebno najpotrebitijim u kretanju parkom i njegovom razgledavanju '', istaknuo je gradonačelnik Bandić.

S ovim vozilom cilj je osvijestiti javnost o potrebi povećanja dostupnosti prirode i zaštićenih područja osobama s tjelesnim invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.
Projekt provode Ustanova ZOO Zagreb i JU Maksimir, a sastoji se od sedam infrastrukturnih zahvata: sanacije 1. i 2. jezera, rekonstrukcije mosta i slapišta, sanacije kanala u ZOO-u sa izgradnjom interpretacijskog centra zaštićene faune Hrvatske s fokusom na medvjede, sanacijom kanala s prikazom vodenog staništa, opremanje centra za istraživanje urbane bioraznolikosti i ugradnje brojača.
Nositelj projekta je Grad Zagreb u suradnji sa JU Maksimirom, u partnerstvu s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, Udrugama Biom i Vjetar u leđa.

Gradske vijesti - 2020.