clanak False

Novo reciklažno dvorište u Svetoj Klari

05.06.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  jutros je  sa suradnicima obišao novo reciklažno dvorište u Svetoj Klari, u  Sisačkoj ulici 10.

Pored postojećih 5 mobilnih reciklažnih, otvaramo 10.  fiksno dvorište na kome će građani moći odlagati više od  30 vrsta otpada radnim danom od 6,30 do 20 sati, subotom od 5 do 24 i nedjeljom od 8 do 22 sata, rekao je gradonačelnik Bandić te je pozvao sve sugrađane da u što većem broju odvajaju otpad, odnosno  da ga recikliraju.

Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoće je naglasila da je uz dosadašnjih 10 reciklažnih dvorišta izdana građevinska dozvola i za ono u Čulinečkoj ulici, čime će se pokriti područje GČ Peščenica  – Žitnjak te da je u pripremi dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole u naselju Sopnica –  Jelkovec.

Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna bez PDV-a, od čega  Fond za zaštitu okoliša ovaj projekt sufinancira s 80 % sredstava, odnosno s oko 1,5 milijuna kuna. Kako se čulo,  ovo je ujedno i prvo dvorište usklađeno s novim Pravilnikom o reciklažnim dvorištima.
 

Gradske vijesti - 2017.