clanak False

Obilazak Dankovca i Stuba Toše Dabca

28.04.2018.
Na poziv stanovnika i zastupnika u Gradskoj skupštini, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je naselje Dankovec u Gornjoj Dubravi u kojemu je istaknut problem vodoopskrbe.

Tehnički direktor podružnice Vodoopskrba i odvodnja Marin Galiot objasnio je da je u tijeku izrada projekta precrpne stanice u Jalševcu, a uključuna je i izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda u naseljima Oporovečki Breg - Jalševec - Sveta Barbara, s kojima će se riješiti veliki dio problema vodoopskrbe stanovnicima ovog dijela grada. Istaknuo je da je potrebno odrediti lokaciju za izgradnju precrpne stanice te da se, u suradnji s mještanima, radi na tom pitanju. 

Gradonačelnik Bandić je naglasio kako samo 0,74 % domaćinstava u Gradu Zagrebu nema pristup vodi, i to uglavnom na rubnim dijelovima grada. Svi imamo pravo na pristup pitkoj vodi iz gradskog vodovoda, uvjeren sam da će se uskoro pronaći rješenje za lokaciju nove precrpne stanice i tako osigurati voda stanovnicima ovoga kraja, rekao je.
 
Nakon toga gradonačelnik i njegovi suradnici provjerili su i stanje Stuba Toše Dabca. 

Zahvalivši gradonačelniku na posjetu, predsjednica Vijeća Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak Mirjana Džajo je objasnila da je u proračunu predviđeno oko 2 milijuna kuna za izgradnju i sanaciju svih stuba na Gornjem gradu, a među njima su Stube Toše Dabca. Mjesni odbori su dobili nalog da odrede prioritete, a ove su stube svakako prvi prioritet.

Ovo je problem cijelog Gornjeg grada, trebamo sanirati dotrajali beton i izjednačiti dimenzije stuba što prije zbog sigurnosti korisnika. Već smo pri kraju postupka javne nabave za projektiranje novih stuba, za dva do tri mjeseca ćemo imati svu potrebnu dokumentaciju i na jesen očekujemo završetak radova na sanaciji stuba, najavio je gradonačelnik Bandić.

Gradske vijesti - 2018.