clanak False

Obilazak GČ Podsused - Vrapče

21.08.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, Mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, obišao je GČ Podsused- Vrapče.

Zahvalivši predsjednicima mjesnih odbora i gradskih četvrti na obavljenim radovima na radovima na području Gradske četvrti Podsused- Vrapče, gradonačelnik je istaknuo kako je u planu, u sljedećih deset mjeseci, obilazak svih 218 mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti.
 
Igralište odbojke na pijesku
U sklopu sportsko- rekreacijskog dijela Mjesnog odbora Vrapče-centar, na križanju Bolničke i Ulice Majke Terezije, uređeno je igralište odbojke na pijesku, za koji su sredstva osigurana kroz planove komunalnih aktivnosti.
Predsjednik GČ Podsused- Vrapče Dean Kljajić naglasio je kako je rekonstrukciju postojećeg terena, koji nije zadovoljavao uvjete međunarodnih natjecanja, obuhvatila izgradnju svlačionice, tribine s nadstrešnicom i sanitarnog čvora. Također je dodao kako je u planu za  iduću godinu organizacija međunarodnog i europskog natjecanja, te državnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.
 
Objekt mjesnog odbora Gajnice
Novi objekt Mjesnog odbora Gajnice izgrađen je sredstvima iz malih komunalnih akcija. Prostor sadrži veliku i malu dvoranu, četiri uredske prostorije, čajnu kuhinju, spremište, kotlovnicu i toalet.
Kako se čulo, prostor trenutno koristi 30-ak udruga i korisnika. U zgradi se održava program Sport za sve, koji subvencionira Grad Zagreb, a nudi besplatnu sportsku rekreaciju za sve dobne skupine, kao i osobe s posebnim potrebama.
Zbog trenutne epidemiološke situacije sve aktivnosti se odvijaju vani, a prostor inače koristi i šahistički klub iz Podsuseda. Također, povremeno prostor dajemo na korištenje i građanima, pojasnio je predsjednik Mjesnog odbora Gajnice Robert Glavan.
 
Nogometni klub Podsused
U tijeku su radovi na uređenju staze, okoliša i postavljanje ograde na NK Podsused, a sredstva su osigurana Planom komunalnih aktivnosti za 2020.
Raščišćen je dio zemljišta zapuštenog terena. Na tom terenu planiramo urediti kupalište i izletište za građane zapadnog dijela Zagreba, istaknuo je predsjednik Kljaić.

Gradske vijesti - 2020.