clanak False

Obilazak GČ Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug te GČ Trnje

05.04.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, gradske četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug, odnosno Elektrostrojarsku obrtničku školu na kojoj je završena energetska obnova, gradilište MO Gajevo te novouređene vanjske terene Osnovne škole Prečko. Nakon toga je gradonačelnik obišao i Prirodoslovnu škola Vladimira Preloga u Trnju na kojoj se izvode radovi nadogradnje zgrade škole.
 
Elektrostrojarska obrtnička škola

Gradonačelnik je istaknuo kako je sanacija škole trajala 9 mjeseci, a investicija iznosi 5 milijuna kuna bez PDV-a.
Ravnatelj Anto Delač nadodao je kako je energetska obnova objekta obuhvatila izmjenu ovojnice zgrade, pročelja te zamjenu prozora.

MO Gajevo i Osnovna škola Prečko

Sljedeća točka obilaska bila je gradilište MO Gajevo na kojem se nalazi prostor od gotovo 1000 m² s 14 parkirališnih mjesta. Ideja je nastala prije više od 3 godine, kazao je gradonačelnik i izrazio zadovoljstvo zbog tijeka radova. U prizemlju se nalaze tri manje dvorane s pomoćnim prostorijama. Na katu je velika dvorana površine 185 m², a u  potkrovlju se nalazi protupožarna zaštita i spremište dvorane. Osim za potreba spomenutog odbora prostor bi se na korištenje dao i udrugama gradske četvrti, naglasila je predsjednica VGČ Trešnjevka-jug Jasmina Zuber Majerić.

Nakon toga je gradonačelnik posjetio obnovljeno igralište OŠ Prečko. Radovima na igralištu obuhvaćeno je uređivanje atletske staze, dva košarkaška i jedno odbojkaško igralište, bacalište kugle s uređenim ulaznim dijelom dvorišta s parkingom. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 3 milijuna kuna s PDV-om.
 
Prirodoslovna škola Vladimir Prelog

Na samom kraju gradonačelnik se susreo s ravnateljem Prirodoslovne škole Vladmir Prelog Zlatkom Stićom u dvorištu škole. Plan nam je da do 70. obljetnice jedne od najuspješnijih škola, nadogradimo novu zgradu, istaknuo je gradonačelnik. Između dvije zgrade škole koje su povezane spojnim hodnikom planira se i izgradnja učionica u visini prizemlja i dva kata. Time će se povećati kapacitet škole za 9 učionica s pripadajućim kabinetima.

S posebnim ponosom ravnatelj je istaknuo je kako se radi o četvrtoj školi po veličini u Hrvatskoj s 1053 učenika, 125 zaposlenih, a od toga 95 nastavnika. Gradonačelnik je već 2004. prepoznao potrebe škole kad nam je omogućio da dignemo još jedan kat škole, dobijemo knjižnicu i dvije učionice. Želimo da 2.9., skupa s gradonačelnikom Bandićem, omogućimo rad u jednoj smjeni te da se nastave izvrsni rezultati učenika.

Gradske vijesti - 2019.