clanak False

Obiteljska olimpijada

03.05.2019.
Na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji danas je u parku Bundek zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić u društvu Petra Penave, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Zagreb otvorila Obiteljsku olimpijadu.

Zamjenica Majić je istaknula kako vjeruje da će 1. Olimpijada prerasti u tradicionalnu manifestaciju. U skladu s civilizacijskim načelima, Grad Zagreb skrbi o svakome pojedincu te u Zagrebu svatko ima svoje mjesto, rekla je naglašavajući da Gradska uprava surađuje s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te da za više od 70 korisnika s intelektualnim oštećenjima na pet gradskih lokacija organiziraju poludnevni boravak kako bi se mogli realizirati kao punopravni članovi zajednice.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i djelatnici Gradske uprave u resornim uredima se trude da Zagreb bude jedna velika obitelj i grad sretnih ljudi koji prepoznaje vrijednost svakoga  sugrađanina, zaključila je.

Ravnatelj Penava je naglasio kako se korisnicima programa poludnevnog boravka i psihosocijalne pomoći ovom manifestacijom želi omogućiti malo veselja. Očekujem da ćemo se svi zajedno dobro zabaviti, da će se naši korisnici osjećati ugodno te da ćemo se dogodine opet okupiti u još većem broju, dodao je.
Olimpijadu organizira Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, a natjecat će se korisnici poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Crvenog križa Zagreb sa svojim roditeljima, skrbnicima i prijateljima.
 

Gradske vijesti - 2019.