clanak False

Obustava javnog gradskog prijevoza / Izmjena trasa autobusnih linija / Povećan broj polazaka

22.03.2020.
Zbog velikog broja korisnika na pojedinim izvanrednim linijama ZET-a, a kako bi se smanjile gužve u vozilima i na taj način dodatno smanjio rizik širenja virusa, broj polazaka na linijama 34 Ljubljanica - Dubec, 116 Ljubljanica – Podsused most i 122 Črnomerec – Podsused – centar, bit će od srijede, 25. ožujka dodatno povećan.
Na stranicama ZET-a možete vidjeti nove rasporede navedenih linija koji će biti na snazi od srijede, 25. ožujka:Sukladno Odluci Civilnog stožera Republike Hrvatske, zbog povećanog rizika prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza,
 
u nedjelju 22. ožujka, u 00:00 obustavlja se ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom.
 
Za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, za vrijeme ove izvanredne situacije, bit će organiziran izvanredni prijevoz autobusima ZET-a u vremenu od 5:00 do 23:00 sata. Vozit će se po dosadašnjim noćnim linijama, s izmijenjenim redom vožnje, koji vam dostavljamo u privitku, a isti je objavljen i na našim službenim stranicama.
 
Također, u blizini bolnica bit će osiguran besplatan parking za pacijente kao i za zdravstvene, vojne i policijske djelatnike.  
 
Ljubazno molimo cijenjene građane za razumijevanje i strpljenje.

Zbog nastale štete u gradskom središtu autobusne linije ZET-a trenutno voze izmijenjenim trasama, a autobusna linija 212 produžena je
do Sesvetskog Kraljevca. Zbog potresa i štete nastale u gradskom središtu, autobusi koji voze trasama noćnih tramvjaskih linija zaobilaze središnji gradski trg.

Izvanredni vozni red i trase autobusnih linija pogledajte OVDJE.


 

Gradske vijesti - 2020.