clanak False

Od 9. do 11. veljače - Izaslanstvo Zagreba u Dubaiu

11.02.2008.

U sklopu dvodnevnog sudjelovanja na Forumu Euro – arapskih gradova u Dubaiu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić razgovarao je s kolegama gradonačelnicima europskih i arapskih gradova o razvitku demokratskih standarda u gradovima i o njihovoj važnoj ulozi u povezivanju regija i država. S gradonačelnikom Skopja Trifunom Kostovskim dogovoreni su posjeti delegacija dvaju gradova koje vežu tradicionalno prijateljstvo, razumijevanje i međusobna podrška.
Rasprava o pitkoj vodi pokazala je da mnogi gradovi, sudionici Foruma, za razliku od Zagreba, nisu osigurali kvalitetnu pitku vodu što je jedan od većih problema s kojima se susreću. Ragovori o financijskim instrumentima potvrdili su, među ostalim, ideju po kojoj bi i Zagreb u perspektivi mogao razmisliti o osnivanju komercijalne banke.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je domaćinu na pozivu na K onferenciju te najavio daljnja sudjelovanja na međunarodnim konferencijama sa svrhom učvršćivanja međunarodnog ugleda Grada Zagreba , a time i Republike Hvatske.

Podsjetimo, izaslanstvo Grada Zagreba koje je predvodio gradonačelnik Milan Bandić sudjelovalo je na Forumu Euro – arapskih gradova na koji su pozvani gradonačelnici 60 europskih i jednako toliko arapskih gradovova, te predstavnici 40 regionalnih i međunarodnih organizacija.

Forum se održava treću godinu zaredom, a sudionici su dobili pozivno pismo Šeika Hamdana bin Rashida Al Maktouma, zamjenika vladara Dubaia, ministra financija i predsjednika Grada Dubaia.

Osim gradonačelnika i njegove supruge Vesne, u izaslanstvu Zagreba bili su pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić i Šef Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju i EU integracije Adrian Majher.


Gradske vijesti