clanak False

Održana konstituirajuća sjednica GSV-a grada Zagreba

22.01.2018.
Nakon dugog razdoblja ponovno je konstituirano Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) grada Zagreba koje je na današnjoj konstituirajućoj  sjednici održanoj u Gradskoj upravi na dužnost predsjednika izabralo Igora Škrgatića iz Hrvatske udruge poslodavaca te za dopredsjednike Oliveru Majić, kao predstavnicu Grada Zagreba, i Darka Kleinbergera iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Ovo je veliki korak za uspostavljanje komunikacije između socijalnih partnera - sindikata, Grada Zagreba i HUP-a, rekao je novoizabrani predsjednik Škrgatić. Sastajat ćemo se najmanje jednom mjesečno i nadamo se da će to rezultirati kvalitetnijom komunikacijom između partnera. Donesen je program rada za tekuću godinu i sve aktualne teme u gradu će biti analizirane na našim sjednicama – od politike zapošljavanja do rezultata gradskih poduzeća i inicijativa koje se odnose na život u gradu.

Olivera Majić je naglasila kako je ponovno otvoren socijalni, odnosno, tripartitni dijalog. Gradu Zagrebu je iznimno važno da imamo redovitu komunikaciju s predstavnicima poslodavaca i predstavnicima sindikata. Usvojili smo program rada - dinamičan dokument koji je u ovoj prvoj verziji prepoznao temeljne politike i temeljne točke oko kojih će se raspravljati – zapošljavanje, odnos prema strateškim dokumentima, odnos prema poslovanju, suradnji, pregovorima. Taj dokument ćemo upotpunjavati kako se pojavi potreba za određenim pitanjima.

Sindikalna strana očekuje partnerski odnos te usvajanje prijedloga koje dajemo. Prvi naš prijedlog je veća suradnja s GSV-om Zagrebačke županije, najavio je Darko Kleinberger ispred NHS-a.

Sljedeća sjednica GSV-a grada Zagreba zakazana je za 26. veljače.
 

Gradske vijesti - 2018.