clanak False

Oliver Ciesla kod gradonačelnika

20.02.2020.

Oliver Cesla kod gradonačelnika

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić primio Olivera Cieslu, generalnog direktora i promotora World Rally Championshipa, a na sastanku se razgovaralo o mogućnosti organizacije kandidacijske utrke za Svjetsko prvenstvo u reliju u Zagrebu.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić je naglasila da bi to mogla biti idealna prilika da Zagreb i Zagrebačka županija pokažu svu svoju ljepotu. ''Ovakva manifestacija s gospodarskog aspekta ima multiplikativne vrijednosti, a svakako, jedna od njih je podizanje razine posjećenosti te širenje gradske turističke ponude. Nadamo se da ćemo uspjeti izboriti kandidaturu za ovo Prvenstvo i da ćemo održati utrku'', zaključila je pročelnica Jozić.

''Zahvalio bih Gradu na iskazanome interesu glede održavanja ovoga velikog sportskog događanja. Ovo je odlična prilika da Hrvatska postane dijelom WRC obitelji i da svoja vrata otvori široj reli publici'', kazao je gospodin Ciesla.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davor Štetner je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na brzoj reakciji i održanome sastanku pa je dodao da, bude li sve išlo po planu, kandidacijsku utrku možemo očekivati već krajem godine. ''Kandidacijski reli je prvi korak prema WRC utrci, a to je nakon Formule 1 druga najgledanija utrka, što dovoljno govori o važnosti ovog događaja.''

Osim gospodina Ciesla, sastanku su prisustvovali i njegovi zagrebački domaćini – glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek i vozač relija Marin Frčko.

Gradske vijesti - 2020.