clanak False

Organizatori i sudionici VII. ultra maratona Vukovar-Srebrenica kod gradonačelnika

05.07.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić primio je, sa suradnicima,u Gradskoj upravi organizatore i sudionike VII. ultramaratona Vukovar – Srebrenica koji će se, u povodu 28. obljetnice srebreničkog genocida, održati od 6. do 10. srpnja. 

Po sedmi puta Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba organizira ultramaraton u pet etapa, a trči se svaki dan. Imamo veliku podršku Grada Zagreba, Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Predsjednice RH i Predsjedništva BiH. Velika nam je čast i što ćemo zadnji dan maratona biti gosti majkama Srebrenice, rekao je Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća.

Elizabeta Knorr, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, naglasila je kako Grad već sedmu godinu podržava ovu plemenitu akciju. Bitno je da se nikad ne zaborave tragedije koja su se dogodile u Vukovaru i Srebrenici!

Poruke koje želimo poslati ovim Maratonom su: sjećanje na one kojih nema, pružanje podrške obiteljima žrtava i treća, najvažnija – da se takvo nešto, nikada i nikome ne ponovi, naglasio je voditelj Maratona Ekrem Bećirović.

Gradske vijesti - 2018.