clanak False

Otvoren Europski obrazovni festival

04.04.2019.
Jutros je u hotelu Sheraton zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević pozdravila prisutne na otvorenju dvodnevnog Europskog obrazovnog festivala čiji je organizator International Baccalaureate Organization.

Zamjenica je istaknula kako je Grad Zagreb ponosni osnivač dviju škola koje nose prestižne titule IB škole, a to su Osnovna škola Matija Gubec i XV. Gimnazija. IB filozofija promovira vrijednosti od neprocjenjive važnosti za razvoj svakog čovjeka – kreativca i mislioca. Te vrijednosti i djetetu i čovječanstvu garantiraju opstanak u stalno promjenjivom svijetu, svijetu visoke tehnologije i održivog razvoja, brige za okoliš, ali i brige za ranjive skupine u društvu i za pojedinca u potrebi, zaključila je zamjenica.

Zahvalivši svim IB učenicima, profesorima i školskoj administraciji svih četiriju IB škola u Republici Hrvatskoj Vedrana Pavletić, Development and Recognition Manager Europe, Africa, Middle East naglasila je kako je Festival okupio 200 sudionika iz gotovo 40 zemalja svijeta. Zahvaljujući iznenađujuće velikom interesu naših kolega profesora uspjeli smo pripremiti dvodnevni program kojim ćemo zajedno pokušati odgovoriti na pitanje kako razviti odgovornu i utjecajnu akademsku zajednicu.

John Halligan, Head of Develompent IB Africa, Europe and the Middle East zaželio je dobrodošlicu svim posjetiteljima 1. Europskog obrazovnog festivala istaknuvši kako njegovi sudionici dolaze iz europskih zemalja, ali i Kine, Brazila, SAD-a, Nigerije i Egipta. Drago mi je da smo se okupili u ovolikom broju i nadam se da ćemo zajedno doći do brojnih ideja te da će naš rad krasiti inicijativa, partnerstvo i timski rad, što su ujedno i glavne značajke IB zajednice. 

Gradske vijesti - 2019.