clanak False

Otvoren novouređeni prostor edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva

19.06.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je bio na otvorenju novouređenog prostora Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva na Trgu bana Josipa Jelačića.

Još u veljači 2013. je Grad Zagreb s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gljivarskim društvom Kamilo Blagaić otvorio Edukativni centar i stalni izložbeni prostor Bogatstvo svijeta gljiva.

Edukativni centar prezentira liofilizirane gljive, odnosno sušene gljive u izvornome obliku, veličini i boji te u prirodnome staništu. Zamišljen je kao prostor za različite aktivnosti, npr. za edukacije, izlaganje stručnih eksponata, liofiliziranje gljiva, izdavanje stručnih publikacija i brošura o gljivarstvu te za organiziranje sezonskih radionica i izleta za djecu.

Prostorije su u obnovi proširene s negdašnjih 180 m2 na današnjih 300 m2. Također, stalni postav je proširen, a otvorena je i edukacijska dvorana.

Gradonačelnik je poručio da u duhu svoga utemeljitelja, pok. Romana Bošca Centar nastavlja život te da u svome fundusu broji više od 1 300 uzoraka gljiva. Također je predložio da se novouređeni Edukativni centar nazove njegovim imenom.

Gradske vijesti - 2020.