clanak False

Otvorenje međunarodnog oftalmološkog simpozija

06.04.2018.
Jutros je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić u Hotelu Westin otvorila dvodnevni međunarodni oftalmološki simpozij Klinička primjena novih tehnologija što ga je organizirala KB Sveti Duh.

Ovo je uistinu respektabilni međunarodni simpozij vodećih oftalmologa, medicinskih stručnjaka, znanstvenika i istraživača iz Europe, ali i s američkih uglednih sveučilišta poput Hardvarda i Cornella koja u suradnji s Kliničkom bolnicom Sveti Duh, osječkim Fakultetom Josip Juraj Strossmayer i ljubljanskim Medicinskim fakultetom pokazuju rezultate najnovijih dostignuća te nas upoznaju s razvojem interdisciplinarnosti u medicini, odnosno s primjenom tehnologije u oftalmologiji, izjavila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Naglasila je također da Grad Zagreb kao vlasnik Kliničke bolnice Sveti Duh pokazuje da se i na lokalnoj razini, i to kao globalni pružatelj oftalmoloških usluga, može biti prepoznatljiv.

Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh je Gradu Zagrebu zahvalio na potpori i istaknuo je da će se tijekom ova dva dana na simpoziju u Zagrebu okupiti oko 200 sudionika iz Europe i SAD-a. Ovo je prilika za nas da pokažemo što znamo, da razmijenimo iskustva i otvorimo novu razinu suradnje s europskim i američkim stručnjacima.

Nakon radnog dijela Simpozija, u večernjim satima zamjenica gradonačelnika primila je sudionike i predavače u gradskoj palači Dverce.Zaželjevši im dobrodošlicu, zamjenica je izrazila nadu da će, osim intenzivnog rada tijekom Simpozija, uspjeti doživjeti i ozračje Zagreba.

Gradske vijesti - 2018.