clanak False

Pilot projekt - WiFi u autobusima ZET-a

"Danas krećemo s pilot projektom WiFi u busevima ZET-a, a kroz naredna tri mjeseca Internet će se moći koristiti u svim vozilima ZET-a", najavio je gradonačelnik Bandić.
13.03.2017.


Nakon što je u sklopu pilot-projekta krajem prošle godine Zagrebački električni tramvaj s uređajima za bežični pristup internetskoj mreži opremio tri tramvaja, istu je uslugu, također u okviru pilot-projekta, osigurao i u trima autobusima. Tako će se putnici tijekom vožnje moći besplatno koristiti internetom.

Jutros je u nazočnosti Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i njegovih suradnika prezentirana usluga u autobusu na liniji 109.

U skladu s najavom da ćemo u svim ZET-ovim vozilima uvesti besplatan internet, danas krećemo s pilot- projektom u busevima, a u naredna 3 mjeseca će se internet moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima, rekao je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima Ljube Žgela, voditeljice podružnice ZET, pilot-projekt će trajati 3 mjeseca. Internet se može koristiti pola sata, a nakon spajanja na mrežu korisnik se automatski preusmjerava na ZET-ovu internetsku stranicu i može pregledavati sve stranice, osim one neprimjerena sadržaja. Autobusi s pristupom internetskoj mreži će zasada prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni na dva autobusa linije 109 Črnomerec – Dugave i jednom autobusu linije 118 Mažuranićev trg – Voltino. 

Gradske vijesti - 2017.