clanak False

Počeli radovi na sanaciji sjevernoga kolnika Aleje Bologne

22.07.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Aleju Bologne u kojoj započinju radovi na sanaciji sjevernoga kolnika, od ulice Prigornica do Aleje Seljačke bune u duljini od 1 400 metara.

U idućih pet dana izvršit ćemo kompletnu obnovu asfalta na površini od 10 tisuća kvadrata, ugradit ćemo dva nova sloja asfalta, slivničke rešetke će biti zamijenjene, postavit ćemo nove rubnjake te iscrtati novu horizontalnu signalizaciju. Vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna, a otvorenje ove dionice Aleje Bologne očekujemo u petak, rekao je Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković.

Zahvaljujući građanima na razumijevanju dok traju radovi, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je trenutno u Zagrebu oko 320 otvorenih gradilišta. Građani polako idu na godišnje odmore, a naše ekipe marljivo rade diljem Zagreba. Idući tjedan ću se sastati s čelnicima podružnice Zagrebačke ceste na temu dizanja koeficijenata ljudima koji rade na cestama. Moramo nagraditi naše radnike jer svaki dan rade u teškim uvjetima i na velikim vrućinama, zaslužili su povišice, poručio je gradonačelnik. 

Gradske vijesti - 2019.