clanak False

Početak radova na asfaltiranju Ljubljanske

31.07.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Ljubljansku aveniju u kojoj započinju radovi na sanaciji sjevernog kolnika, od ulice Mile Rešetara prema Jankomiru u duljini 700 metara. Kako se čulo, ovo je druga dionica radova koji su započeli jučer u Zagrebačkoj aveniji na trasi dugoj 650 metara, od završetka Ljubljanske avenije do Petrovaradinske ulice.

Zahvaljujući građanima na razumijevanju dok traju radovi, gradonačelnik Bandić je istaknuo da će tijekom ljeta Grad i podružnica Zagrebačke ceste nastaviti sa sanacijama dotrajalih kolnika. Građani polako idu na godišnje odmore, a naše ekipe rade diljem Zagreba na žilama kucavicama grada. Radovi na Zagrebačkoj aveniji će biti dovršeni večeras, a u nedjelju 4. kolovoza će se otvoriti puni profil Ljubljanske za promet, istaknuo je gradonačelnik. 

Izvršit ćemo frezanje staroga asfalta na površini od 6 000 kvadrata, ugradit ćemo habajući i nosivi sloj asfalta, zamijeniti kanalske poklopce i postaviti novu signalizaciju. Također, sanirat ćemo i mrežaste pukotine. Vrijednost radova na Zagrebačkoj i Ljubljanskoj iznosi oko 1,4 milijuna kuna, rekao je Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković.

Podsjećamo, do subote 3. kolovoza do 04,00 sata vrijedit će privremena regulacija prometa, odnosno, na južnom dijelu kolnika Ljubljanske avenije uspostavljen je dvosmjeran promet.

Gradske vijesti - 2019.