clanak False

Polaganje cvijeća kod spomen ploče Anti Topiću Mimari

07.04.2019.
U povodu obilježavanja 121. rođendana Ante Topića Mimare, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, položio je cvijeće kod spomen ploče u Muzeju Mimara.

Sretan sam što danas pred spomen pločom jednog od najvećih donatora u povijesti Hrvatske, koji je 3750 djela darovao muzeju koji nosi njegovo ime, obilježavamo njegov 121. rođendan. rekao je gradonačelnik te najavio da će se 122. godinu rođenja obilježiti otkrivanjem spomen biste Ante Topića Mimare ispred Muzeja, koju je izradio jedan od naših najistaknutijih kipara Stipe Sikirica godinu dana prije Mimarove smrti.

Zahvalivši gradonačelniku na susretljivosti, razumijevanju i spremnosti da realizira njihovu zamisao, ravnateljica Muzeja Lada Ratković Bukovčan istaknula je da je muzej, koji s ponosom nosi donatorovo ime, vrhunac Mimarove vizije koji je za cilj imao stvaranje kulturno-edukativnog središta vrhunske kakvoće koje će biti na ponos Zagrebu i Hrvatskoj. Postavljanjem skulpture u eksterijeru u neposrednoj blizini zgrade muzeja, pokazat ćemo kako znamo poštovati i za vječno sačuvati spomen na velikane koji su svoje vizije i djela utkali u našu povijest.

Gradske vijesti - 2019.