clanak False

Predsjednik SKD Prosvjeta kod gradonačelnika

07.08.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas, u Gradskoj upravi Sinišu Ljubojevića, predsjednika Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.

Na sastanku smo razgovarali o radu SKD Prosvjeta, koje je najveće društvo Srba u RH, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i dodala: Zajedničkim aktivnostima s SKD Prosvjeta još jednom potvrđujemo multikulturalnost, multietničnost i otvorenost Grada Zagreba te nastojanje da sve konkretne zadatke riješimo na obostrano zadovoljstvo.

Siniša Ljubojević je u izjavi nakon sastanka izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Zagrebom u sferi kulture, očuvanja kulturnog i jezičnog  identiteta Srba u RH. Konkretna točka u kojoj smo dobili direktnu financijsku potporu Grada Zagreba, uz sve one do sada, je da organiziramo 22. Ljetnu školu srpskog jezika Sava Mrkalj, koja se i održala na Viru pretprošli tjedan. Nastavit ćemo suradnju sa Stručnim službama i  rješavati svu problematiku koja je u interesu Prosvjete i Grada, zaključio je predsjednik.

Gradske vijesti - 2017.