clanak False

Predsjednik Županijske skupštine Tirane kod gradonačelnika

18.03.2019.
Jutros je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio župana Okruga Tirana i predsjednika Vijeća Grada Tirane Arlinda Dalipija.

Izuzetno mi je drago da smo danas u prostorijama Gradske uprave primili naše drage goste iz Tirane. Ovo je drugi susret nakon onoga iz listopada 2016. kada je gradonačelnik Bandić posjetio Tiranu, rekla je pročelnica Gradskog ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić.

Ističući da je na sastanku dogovorena kulturna suradnja dvaju gradova, pročelnica Šimić je dodala da je gradonačelnik dobio i prihvatio poziv za Vlora Economic Forum koji će se održati u Albaniji do kraja ove godine, a kao zemlje partneri zajednički ga organiziraju Hrvatska, Austrija i Njemačka.

Razgovarali smo o budućoj užoj suradnji Zagreba i Tirane – dva glavna grada i važna regionalna središta. Posebno smo fokusirani na suradnju glede korištenja EU fondova, naglasio je župan Dalipi.

Župan je također istaknuo da Tirana surađuje i s drugim hrvatskim gradovima, npr. Dubrovnikom, Splitom i istarskim gradovima te kako se nada da će jednako uspješnu suradnju ostvariti i sa Zagrebom.

Gradske vijesti - 2019.