clanak False

Predstavljanje usluge posudbe e knjiga knjižnica grada Zagreba

24.05.2019.
U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice je na konferenciji za novinare Knjižnice grada Zagreba ukorak s europskim knjižnicama predstavljena aplikacija za posudbu elektroničkih knjiga. Novu uslugu KGZ-a Zaki Book je novinarima u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića predstavila ravnateljica Knjižnica Višnja Cej i voditeljica Gradske knjižnice Ismena Meić. Na konferenciji je predstavljeno idejno rješenje i maketa buduće zgrade Gradske knjižnice u Paromlinu.

Sretan sam što grad već treću godinu zaredom mladima do 15 godina omogućuje besplatan upis u knjižnice KGZ-a. Ulaganje u knjigu je ulaganje u znanje. Ovo je svojevrstan dar građanima za Dan grada Zagreba kako bi i nadalje mogli posuđivati odabrana djela iz svojih udobnih domova. A radi se na tome da se u elektroničku ponudu što prije uvrste i knjige za čitatelje mlađe od 15 godina. Također je važno da planovi za novu Gradsku knjižnicu na prostoru Paromlina idu u prilog razvijanja Zagreba i da se pritom brine o očuvanju povijesne jezgre grada, istaknuo je zagrebački gradonačelnik i dodao da bi nova zgrada Knjižnice trebala oživjeti kompleks industrijske baštine spomenutog Paromlina.

Ova online usluga će građanima biti dostupna 24 sata dnevno, a nakon instaliranja aplikacije na mobitelu, laptopu ili tabletu ćete s pomoću članskog broja knjižnice moći zatražiti pin na bilo kojem pultu naše mreže knjižnica. Vjerujem da će ovaj potez pridonijeti popularizaciji čitanja odabranih djela, kazala je ravnateljica KGZ-a Višnja Cej.

Voditeljica ustanove Ismena Meić smatra da će se premještajem Knjižnice na novu lokaciju riješiti dva ključna problema. Oživjet će se kompleks od velike važnosti, odnosno jedan od prepoznatljivih simbola gradske industrijske baštine te će se jedna golema knjižnična građa premjestiti u puno veći prostor.
 

Gradske vijesti - 2019.