clanak False

Prijem za izaslanstva Međunarodne judo federacije i Hrvatskog judo saveza

18.10.2017.
U povodu Svjetskog juniorskog prvenstva u judu Zagreb 2017. koje se održava od 18. do 22. listopada, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u gradskoj palači Dverce, predsjednika Međunarodne judo federacije Mariusa L. Vizera i izaslanstvo Hrvatskog judo saveza, predvođeno predsjednicom Sandom Čorak.
 
Zahvalivši se organizatorima, gradonačelnik Bandić je dodao kako se do sada Zagreb uvijek pokazao kao uzoran domaćin velikih međunarodnih sportskih natjecanja sa kojih su sportaši i ostali sudionici uvijek nosili najljepše uspomene, a sportski autoriteti međunarodnih sportskih federacija davali su organizatorima najviše ocjene.

Judo u našoj zemlji, posebno u Zagrebu, ima dugu i bogatu tradiciju, a naši judaši su nas često znali obradovati osvajanjem medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, naglasio je te zaželio svim sportašima, sudionicima ovogodišnjeg turnira i dragim gostima ugodan boravak u Zagrebu uz ostvarenje osobnih sportskih ciljeva i snova.

Ovim natjecanjem dajemo doprinos ne samo razvoju našeg sporta već i generalno razvoju sportskog turizma grada Zagreba, rekla je Sanda Čorak napomenuvši kako sve ovo ne bi mogli napraviti bez pomoći Grada te je zagrebačkom gradonačelniku uručila  Plaketu za svu pomoću u organizaciji ovog natjecanja.

Marius L. Vizer naglasio je kako je Zagreb grad partner Svjetske judo federacije gdje se svake godine organizira Grand Prix koji se prenosi u 170 zemalja svijeta što je izvrsna prilika i za Zagreb i za Hrvatsku. Judo se smatra najedukativnijim od svih sportova za mlade tako da podupiranjem ovog sporta doprinosite i razvoju i obrazovanju mladih ljudi, rekao je.

Na ovogodišnjem prvenstvu nastupa 605 sportaša iz 87 zemalja svijeta, među kojima su osvajači medalja sa svjetskih i europskih prvenstava. Hrvatsku će predstavljati 17 natjecatelja, među ostalim Tihea Topolovec, Ana Viktorija Puljiz i Lea Gobec te naša najuspješnija judašica Barbara Matić koja će na ovom prvenstvu imati ulogu ambasadorice prvenstva.

U izaslanstvu Hrvatskog judo saveza bio je i počasni predsjednik Tomislav Čuljak, član Upravnog odbora Hrvoje Lindi, te glavni tajnik i potpredsjednik Dean Bogić. Uz gradonačelnika, prijemu su prisustvovali pročelnik i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrića i Milan Čolić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović te karatistica Ana Marija Bujas Čelan.
 

Gradske vijesti - 2017.