clanak False

Prijem za pobjednike lađarske utrke Jarun 2020

08.07.2020.
Članove Udruge lađara Zagreb, pobjednika ovogodišnje utrke lađa Jarun 2020. danas je u palači Dverce primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruge lađara Sv. Ilija iz Metkovića koje je predvodio predsjednik Dalibor Obradović.

Riječ je o pobjedničkoj posadi 6. lađarske utrke što se održala 27. lipnja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Na ovogodišnjem izdanju je sudjelovalo je 15 ekipa iz doline Neretve, Zagreba, Bjelovara, Vinkovaca i Siska.

Nakon što je zagrebačkim lađarima čestitao na pobjedi, gradonačelnik Bandić je naglasio da je utrka lađa na Jarunu odličan primjer čuvanja tradicije. „Hvala svim sudionicima i organizatorima na odličnoj utrci i na promociji našega glavnog grada kao grada ljubitelja sporta. Vidimo se u Metkoviću za mjesec dana, imat ćete barem jednoga vatrenog navijača", rekao je gradonačelnik.

“Čestitam ekipi iz Zagreba na velikoj pobjedi. U jednome trenutku im je ispao paričar iz lađe, ali su unatoč tomu bili nadmoćno prvi. Zahvaljujemo Gradu Zagrebu i gradonačelniku što podržavaju ovu utrku od samog početka te pozivam sve ljubitelje sporta da nam se pridruže u Metkoviću za mjesec dana“, poručio je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

„Mlada smo ekipa, naporno treniramo i nadamo se što boljemu rezultatu na Neretvi u kolovozu“, izjavio je uime pobjedničke posade predsjednik Udruge lađara Zagreb Vedran Balić.

Neretvanski maraton lađa se održava jedanput godišnje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske te je jedno od masovnijih natjecanja, a po gledanosti je važan sportski događaj u Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje se održava 8. kolovoza 2020.

Gradske vijesti - 2020.