clanak False

Priznanje projektu Najmudriji.hr

22.03.2019.
Nakon što je projekt Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Najmudriji.hr dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka - Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji regionalne i lokalne samouprave, u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica nadležnog ureda Romana Galić, direktorica agencije Pragma komunikacije Dunja Bua Maričević te korisnica senior centra Ana Đikanović.

Za uspjeh komunikacijske platforme Najmudriji.hr, gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom - svim djelatnicima na čelu s pročelnicom Galić, Pragma komunikacijama te svima koji su sudjelovali u projektu. Svi ćemo mi jednom biti dio najmudrije generacije, naglasio je gradonačelnik.

Izrazivši zadovoljstvo ovom nagradom, pročelnica Galić istaknula je kako je ovo prvi put da je Grad Zagreb prijavio svoj projekt HUOJ-u te da je zato i veselje i ponos osvojenim Grand PRixom bilo još veće. Također je objasnila da je, prilikom donošenja odluke o prijavi, najveći problem bio – koji od mnogobrojnih projekata GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uopće prijaviti na natječaj. Izbor je pao na Najmudriji.hr, web platformu osmišljenu kao jedinstveni izvor informacija za starije osobe gdje je dostupan višedimenzionalni sadržaj aktivnosti gerontoloških centara i domova za starije osobe, zabavni sadržaj, inspirativne priče te zanimljivosti iz svijeta osoba starije životne dobi. Naziv je, kako je rekla pročelnica, posuđen od gradonačelnika koji njime često opisuje naše starije sugrađane. 

Zahvalila bih žiriju, ne samo na nagradi – ona je poticaj za dalje, nego zato što su prepoznali kategoriju sugrađana koji su nam u fokusu. Senzibilitet javnosti najčešće je usmjeren prema djeci, a stariji se poistovjećuju s bolesti, malim mirovinama i socijalnom isključenosti. Mi smo ovim projektom i projektima koji se godinama provode unutar Grada Zagreba pokazali da to nije tako, zaključila je Galić: Na mladima svijet ostaje, ali na starima opstaje. Sve ono što danas radimo za naše roditelje, bake i djedove, zapravo radimo za nas same. Ova nagrada je priznanje, ali i naše obećanje da ćemo raditi još bolje.

Zahvalna na mogućnosti sudjelovanja na projektu, direktorica Pragme Dunja Bua Maričević rekla je: Ovaj projekt je sam po sebi primjer izvrsnosti jer pokazuje kako lokalna samouprava može komunikacijom zaista unaprijediti život u zajednici i dati dodanu vrijednost. Dodala je i kako je sam cilj projekta bio ostvarivanje komunikacije i interakcije korisnika na svim razinama. S njome se složila i korisnica senior centra Ana Đikanović koja se našalila da ju aktivnosti organizirane u okviru zaklade Zajednički put drže na životu: Zahvaljujem gradonačelniku i gradskim timovima što tako neumorno rade programe koji animiraju nas starije osobe da kreativno provodimo naše umirovljeničke dane.

Kako se čulo, projekt je trajao od rujna do prosinca 2018., a vrijednost mu je 61.250,00kn. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću, u 10 različitih kategorija, kao izraz priznanja za izvrsnost u osmišljavanju i provedbi projekata vezanih za strateške komunikacije i odnose s javnošću.

Gradske vijesti - 2019.