clanak False

Prva međunarodna znanstvena konferencija ArHIZ u Arheološkom muzeju

21.01.2020.
Prva međunarodna znanstvena konferencija ArHIZ održat će se u petak, 24. siječnja 2020. godine s početkom u 9 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Konferencija se sastoji se od pet tematski grupiranih panela na kojima će stručnjaci iz područja arheologije, arhivistike, muzeologije, knjižničarstva, povijesti i drugih znanosti primjerima iz prakse pokazati kojim se metodama koriste u svome radu s izvorima, kako ih identificiraju, tumače i interpretiraju. Tijekom konferencije održat će se dva okrugla stola na kojima će biti govora o dostupnosti izvora svim društvenim skupinama s naglaskom na osobe s invaliditetom i o oblicima ugroza koje imaju utjecaj na opstanak kulturnih i znanstvenih ustanova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji te kako se postaviti u toj situaciji.

Organizatori 1. međunarodne znanstvene ArHIZ konferencije su:  Arheološki muzej u Zagrebu,  Zagrebačko arhivističko društvo, Hrvatski restauratorski zavod, Muzej grada Zagreba, Hrvatski prirodoslovni muzej,  Zgodovinski arhiv Ljubljana i Historijski arhiv Sarajevo.
 
Više informacija na poveznici ovdje.
 

Aktualno