clanak False

Radni susret gradonačelnika i apostolskog nuncija u RH

Gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas, u Gradskoj upravi, s Nj.E. nadbiskupom Alessandrom D' Erricom, apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj.
25.04.2017.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se danas, u Gradskoj upravi, s Nj.E. nadbiskupom Alessandrom D' Erricom, apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku su razgovarali o nastojanjima Grada Zagreba na području demografske i socijalne politike, posebno o odnosu prema najranjivijim i najugroženijim skupinama društva, u duhu nastojanja pape Franje.

Nuncij D'Errico posebno se zanimao za nedavno pokrenuti program Roditelj odgajatelj kojim je Grad omogućio jednom od roditelja troje djece plaćeni status odgajatelja.

Gradonačelnik je nuncija izvijestio i o gradskoj politici prema mladima, posebno o programu poticanja zapošljavanja, razvoju poduzetništva te o izgradnji stanova za mlade znanstvenike u Podbrežju, kako bi ih se zadržalo u Hrvatskoj.

Također je bilo riječi i o odnosu Grada prema vjerskim zajednicama te ulozi Crkve u promicanju općeg dobra i razvoju hrvatskog društva.

Na kraju susreta, gradonačelnik Bandić poklonio je gostu knjigu Najprije čovjek, autora Ivana Goluba.
 

Gradske vijesti - 2017.