clanak False

Rekonstrukcija raskrižja Bukovačka – Petrova - Prilesje

14.08.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros gradilište na Bukovačkoj, gdje su započeli radovi  na izgradnji novog prometnog rješenja za ovo prometno raskrižje.

Kako je objasnio Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, koncept novog prometnog rješenja je sljedeći: umjesto postojećeg standardnog rotora na križanju Petrove, Bukovačke i ulice Prilesje, napravit će se veći rotor s jednosmjernim produženim kružnim tokom koji će svojom dužinom rasteretiti prometne gužve koje se stvaraju na ovom trostrukom križanju. 

Projektom je predviđena izgradnja nove spojne ceste između Bukovačke i Prilesja, u dužini oko 200 m,  obostranog pješačkog hodnika, nanošenje novog asfaltnog sloja te ugradnja nove rasvjete, novih semafora i nadzornih kamera.

Ovim rješenjem ćemo znatno olakšati protok prometa na ovim prometnicama i time omogućiti brža putovanja stanovnicima, rekao je gradonačelnik uz apel građanima za strpljenje zbog privremene regulacije prometa za vrijeme radova.
 
Vrijednost radova je tri milijuna kuna, a otvorenje novog kružnog toka se očekuje 31. kolovoza.  

Gradske vijesti - 2017.