clanak False

Sanacija Puškarićeve ulice

08.05.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je jutros početku radova na sanaciji Puškarićeve ulice u Lučkom.

Radovi će se odvijati u četiri  etape: prva etapa od nogometnog kluba Lučko do Ulice Lučko, druga etapa od Ulice Lučko do Ventilatorske ceste, zatim treća od Ventilatorske ceste do raskrižja sa spojnom cestom s Jadranske avenije i Puškarićeve ulice i zadnja četvrta etapa od raskrižja sa spojnom cestom s Jadranske avenije i Puškarićeve ulice do Karlovačke ceste.

Puškarićeva ulica nije pod jurisdikcijom Grada Zagreba, ona pripada Hrvatskim cestama i bila je glavna prometnica za Karlovac dok nije postojala autocesta, rekao je gradonačelnik Bandić. Ishodili smo svu potrebnu dokumentaciju od Hrvatskih cesta  i donirali im šest i pol milijuna kuna kako bi uredili prometnicu gdje stanuju građani grada Zagreba. Početkom lipnja počinje turistička sezona i 5. lipnja mora biti otvoren puni profil ove prometnice za sve koji koriste ovu cestu kao alternativan pravac za Karovac.

Zbog preopterećenosti ove državne ceste i posebnog režima prometa, ovu prometnicu u dužini od šest km moramo raditi u četiri faze, istaknuo je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić . U sklopu radova strojno ćemo ukloniti postojeći asfaltni sloj i postaviti novi u visini 12 cm, te će se urediti rubnjaci, slivnici i postaviti 150 novih šahtnih poklopaca objasnio je voditelj Todorić.
.