clanak False

Stanovnici Jakuševca, Mičevca i Hrelića, koji su pravo na novčanu naknadu za umanjenu kakvoću življenja ostvarili temeljem novog Zaključka danas potpisuju ugovore s Gradom

27.07.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je stanovnike Mičevca, Jakuševca i Hrelića koji su stekli pravo na novčanu pomoć zbog umanjene kakvoće življenja, a koji danas potpisuju ugovore s Gradom.


Radi se o stanovnicima koji su pravo ostvarili temeljem novog Zaključka o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec donesenog 19. travnja ove godine.
 
Zadaća Gradske uprave je ići ususret ljudima, pomoći im u ostvarivanju njihovih zahtjeva i pokušati ih realizirati, komentirao je gradonačelnik i zahvalio sugrađanima na strpljenju te Skupštini koja je izmjene i prihvatila.
 
U Mjesnome odboru Mičevec, Vatrogasnome domu Jakuševec te Mjesnome odboru Hrelić ugovore će tijekom dana potpisati ukupno 457 stanovnika (229 stanovnika Mičevca, 130 stanovnika Jakuševca te 98 stanovnika Hrelića) kojima će u prvom dijelu naknade biti isplaćen iznos od 4 000 kuna, dok u drugom dijelu on iznosi 2 000 kuna.
 
Podsjetimo, temeljem izmjene Zaključka iz 2014., u travnju je donesen Zaključak kojim se žiteljima Hrelića, Jakuševca i Mičevca, i to po pravednijim kriterijima, omogućilo ostvarivanje pripadajućih prava. Prema novom Zaključku, definicija obitelji se promijenila – uz dosadašnje: bračni i izvanbračni drug, djeca, usvojenici i roditelji vlasnika nekretnine pravo se proširilo i na bake i djedove, unuke, praunuke, braću i sestre te snahe i zetove vlasnika nekretnine), a uveo se i kriterij boravišta. Također, kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u novome Zaključku za priznanje statusa starosjedioca je 1. siječnja 1975.

 

Gradske vijesti - 2017.