clanak False

Svjetski tjedan glaukoma

Nacionalna kampanja u povodu Svjetskog tjedna glaukoma trajat će od 12. do 18. ožujka, a održavat će se u 24 hrvatska grada, čulo na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.
13.03.2017.

Ovogodišnja Nacionalna kampanja u povodu Svjetskog tjedna glaukoma će se održavati od 12. do 18. ožujka u 24 hrvatska grada u kojima postoje referentni centri, čulo na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana glaukoma je širenje znanja i svijesti o glaukomu, vodećem uzroku nepovratnog gubitka vida te o drugim učestalim uzrocima sljepoće u svijetu radi pravovremenog otkrivanje, prevencije i smanjenja broja slabovidnih i slijepih osoba, objasnila je Mia Zorić Geber, voditeljica Referentnog centra za glaukom Ministarstva zdravstva RH te je istaknula kako će se u Gradskoj upravi, u okviru ovogodišnje kampanje, a u znak zahvale za četverogodišnju suradnju organizirati mjerenje očnog tlaka za djelatnike.

Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji pozvao sve građane da pregledaju očni tlak.  Radi zdravlja trebamo mijenjati životni stil i više  trebamo brinuti o sebi, rekao je gradonačelnik te je svima  zahvalio na trudu i angažmanu.

Zahvaljujući gradonačelniku i resornomu gradskom uredu na dugogodišnjoj dobroj suradnji i potpori, Zoran Vatavuk, predstojnik Klinike za očne bolesti KBC Sestre milosrdnice je još jedanput napomenuo koliko je za smanjivanje broja najtežih posljedice ove bolesti važna prevencija.

Organizaciju kampanje potpisuju KBC Sestre milosrdnice i Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja uz potporu Hrvatskoga oftalmološkog društva, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.
 

Gradske vijesti - 2017.