clanak False

Tijekom vikenda u Zagrebu 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom

10.08.2020.
U Zagrebu je od petka do danas zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 171 aktivan slučaj, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

U petak je bilo 12 slučajeva zaraze, u subotu 18, dok je u nedjelju bilo 17 pozitivnih.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Sandra Šikić izvijestila je kako je od jučerašnjih 17 novooboljelih deset osoba povezano s boravkom na godišnjim odmorima, pet osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, a za dvoje je nejasna epidemiološka anamneza. Zamjenica Šikić pozvala je građane na dodatan oprez bez obzira gdje se nalazili napomenuvši kako nema mjesta opuštanju.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je podatke vezane uz poplavu kazavši kako je do sada obrađeno i upisano 1 805 zahtjeva, a budući da dolazi do dupliranja pristiglih zahtjeva očekuje se da će ih biti oko 2 000.

Na pitanje koje se tiče građana smještenih u SD Cvjetno naselje, zamjenica Majić rekla je kako Grad Zagreb kontinuirano vodi razgovore s nadležnim Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi iznašli rješenje za građane koji su tamo smješteni. „Sredinom idućeg tjedna precizirati će se novi uvjeti, temeljem kojih će Grad Zagreb i Ministarstvo raspisati novi Javni poziv, kako bi se do sredine rujna adekvatno smjestili svi sugrađani koji se nalaze u Studentskom domu. Nastojimo fleksibilizirati kriterije kako bi obuhvatili što veći broj građana“.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili kako je tijekom vikenda prikupljeno 110 tona građevinskog otpada s 36 lokacija.

 

Gradske vijesti - 2020.