clanak False

Tradicionalna dodjela nagrada u povodu Dana Europe

09.05.2019.
Još jedan Dan Europe svečano je obilježen u palači Dverce gdje je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ove godine proglasio pobjednike natječaja Vizualni identitet proslave Dana Europe u Zagrebu te im je uručio prigodne poklone. 

Ovaj dan iznova nas podsjeća koliko je važno njegovati, promovirati i slaviti ideju europskih vrijednosti. Danas je, više nego ikad prije, važno prisjetiti se i poštovati viziju koja je temeljne europske demokratske vrijednosti i poštivanje ljudskih prava oživotvorila u projektu zajedničke integracije nekad sukobljenih država europskog kontinenta, rekao je gradonačelnik Bandić te istaknuo kako Grad Zagreb iz godine u godinu potiče učenike da promišljaju europske vrijednosti i osvijeste važnost Europske unije u svakodnevnom životu. 

Uputivši zahvalu svim školama koje su sudjelovale na natječaju, gradonačelnik je posebno čestitao pobjednicama, učenicama Osnovne škole Marije Jurić Zagorke – Maji Menti, Tatjani Kirčankovoj, Pauli Šafranić, Niki Šušak, Miji Cvijanović i Hanan Al Issi i njihovoj mentorici profesorici Mirjani Sever.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Grada Zagreba te veleposlanici i predstavnici Diplomatskog zbora. Kao i svake godine, druženje je započelo izvedbom hrvatske i europske himne - Lijepe naše i Ode radosti, koje je tradicionalno otpjevao školski zbor Osnovne škole Grigora Viteza, a završilo je zajedničkim rezanjem torte u bojama zastave Europske Unije.

Natječaj Vizualni identitet proslave Dana Europe u Zagrebu organizira Grad Zagreb četrnaestu godinu zaredom.

Gradske vijesti - 2019.