clanak False

U povodu Svjetskog dana bolesnika, gradonačelnik Bandić posjetio je oboljele u smještajnoj jedinici Udruge Fra Mladen Hrkać

13.02.2018.
U povodu Svjetskog dana bolesnika gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas posjetio oboljele u smještajnoj jedinici Udruge Fra Mladen Hrkač na Svetom Duhu.

Uz poruku da svaki dan trebamo pomagati kako bismo bili bolji ljudi, gradonačelnik je dodao da je ova udruga jedna od plemenitijih u Hrvatskoj. U skladu s tim, Gradskoj skupštini sam prošle godine predložio da Udruzi doniramo parcelu od cca 5 000m² u Aveniji Gojka Šuška kako bi na njoj sagradili Dom fra Mladena Hrkača. To je i učinjeno, a gradnja bi trebala započeti sljedeće godine. Dom će biti namijenjen smještaju oboljelih koji dolaze u Zagreb na liječenje te za njihovu pratnju, a članovi Udruge će im pomagati u svemu što im bude potrebno.

Zahvaljujući gradonačelniku i gradskim uredima na potpori, Ivan Soldo, predsjednik Udruge je rekao da je smještajna jedinica na Svetom Duhu tek jedna od pet u kojima se primaju oboljeli i gdje im se pruža pomoć tijekom liječenja u Zagrebu.

Svjetski dan bolesnika se obilježava 11. veljače na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske što ga je 1993. proglasio papa Ivan Pavao II. radi poticanja svijesti o važnosti brige za bolesne, ali i u znak zahvale svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim i socijalnim radnicima, vjerskim službenicima te volonterima.
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.