clanak False

U protekla 24 sata u Zagrebu zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom

03.05.2020.
(Hina) - U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom te je ukupno u glavnom gradu zaraženo 466 osoba, izvijestio je u nedjelju gradski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu Andrija Štampar je testiran 141 korisnik, broj pozitivnih na koronavirus je jedan", kazao je na konferenciji za novinare pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Ukupno je dosad zabilježena zaraza koronavirusom kod 466 osobe, a 369 osoba je ozdravilo, 18 više od jučer.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 29 ljudi, samoizolacija nije određena niti za jednu osobu, a tri osobe su upućene na testiranje.

S obzirom da se od sutra reaktivira bolnički sustav, specijalističko-konzilijarne ambulante postupno se aktiviraju i počinju s radom uz preporučene mjere, Jeleč je apelirao na daljnji oprez.

Dario Krnjaković iz Sektora za građenje objekata izvijestio je da je na lokacijama tramvajskih trasa od Dubeca, Dubrave, Maksimirske ulice i Kvaternikovog trga bilo u proteklih dana šest ekipa s auto-dizalicama i da su svi elementi pročelja koji su ugrožavali građane uklonjeni. 

"ZET je obaviješten o završetku radova za pokretanje daljnjih aktivnosti u cilju uspostave tramvajskog prometa na toj trasi", naglasio je.
 

Sedam kršenja samoizolacije


Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić izvijestio je da je u protekla 24 sata sedam osoba kršilo mjere samoizolacije - dvije u Zagrebu i pet na području Zagrebačke županije.

Jedan ugostiteljski objekt u Zagrebu i jedan OPG iz Velike Gorice kršili su mjere rada. Bez propusnice je bilo 18 osoba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da ga veseli što raste broj oporavljenih od koronavirusa i što nema prokišnjavanja ljudima na tavane i potkrovlja.

S obzirom da od sutra kreće novi set relaksacije mjera, Bandića su pitali da li će se i u domovima za starije relaksirati mjere. 

"To ne znači opuštanje. Isti odgovorni pristup stvarima koje je Zagreb stavio na mjesto broj jedan da koronavirus nije ušao u gradske domove za starije nastavit će se", poručio je.

Gradske vijesti - 2020.