clanak False

U Zagrebu 18 novooboljelih

15.07.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 463 osobe od kojih je 18 pozitivno na  Covid-19, dok je mjera samoizolacije određena za njih 96, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj u Gradskoj upravi.

„Nemamo drugog izbora već konstantno apelirati na sugrađane da se disciplinirano pridržavaju preporučenih mjera. Zamolio bi sve koliko je god moguće izbjegavaju velika okupljanja i mjesta gdje je velika koncentracija ljudi na malom prostoru kako ne bi ugrožavali sebe i svoje bližnje“ poručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Također, gradonačelnik je kazao kako tijekom idućeg tjedna možemo očekivati dodjelu još tri zaključka obiteljima koje ispunjavaju kriterije za dodjelu stana.  Do sada je u gradskim stanovima smješteno 18-ero obitelji koje su ispunjavale potrebne uvjete.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je prisutne kako zdravstveni sustav funkcionira donekle usporeno zbog epidemiološke situacije, no sve funkcionira u najboljem redu. U Domovima zdravlja zabilježeno je 216 posjeta sugrađana, dok je na Drive in punktovima uzeto 157 uzoraka.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva  je istaknuo da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 130 tona građevinskog otpada s 82 lokacije.

Gradske vijesti - 2020.