clanak False

U Zagrebu 44 novootkrivena slučaja zaraze koronavirusom

30.09.2020.
U protekla 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze korona virusom dok je mjera samoizolacije određena je za 188 osoba. Jučer su testirana 972 građana čime je pređena brojka od 60 000 testiranja u NZZJZ Dr. Andrija Štampar koja su započela 15. ožujka, izvijestio je ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar na press konferenciji Stožera CZGZ održanoj u Gradskoj upravi.

Ravnatelj Šostar iskazao je zabrinutost budući da polovica novootkrivenih slučajeva ima negativnu epidemiološku sliku što znači da su bili u kontaktu s asimptomatskim bolesnikom/cima. Zbog hladnijeg vremena ljudi će se u većem broju okupljati u zatvorenim prostorima, te nas je strah da uz pojavu gripe ne dođe do povećanja broja novozaraženih. Od iznimne je važnosti, zbog prethodnog navedenog, nastaviti se pridržavati epidemioloških mjera opreza i svakako nositi masku!

Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je jučer s 54 gradske lokacije prikupljeno 74 tone građevinskog otpada.

Uime Policijske uprave zagrebačke voditelj operativno komunikacijskog centra Stipo Mandić je izvijestio kako nije bilo kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite i kršenja mjere samoizolacije.
 

Gradske vijesti - 2020.