clanak False

Uređenje parkirališta unutar kruga TŽV Gredelj

11.04.2018.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros prostor unutar kruga TŽV Gredelj gdje se uređuje parkiralište s oko 500 parkirališnih mjesta.

Prema ideji direktorice Zagrebparkinga i direktora Zagrebačkih cesta, odlučili smo dio ovog prostora iskoristiti za parking. Šteta je da ova lokacija stoji prazna i dok ne nađemo partnere za javno privatno partnerstvo i ne aktiviramo prostor, do tada ćemo dio prostora iskoristiti za parking, nešto poput parkinga na Paromlinu, rekao je gradonačelnik dodavši kako je završetak radova planiran za otprilike mjesec dana.

Blizu ove lokacije je autobusni i željeznički kolodvor pa će ljudi moći ostaviti aute na više dana. Predviđena je 4 zona, 10 kuna po danu i 200 kuna mjesečno, tako da se ljudima koji ne mogu kupiti povlaštenu parkirnu kartu omogući parkiranje od 0 do 24, pojasnila je  direktorica Zagrebparkinga Ana Preost.

Parkiralište će biti osvjetljeno, rampa za automobile bit će na ulazu i izlazu, a na Strojarskoj je predviđen i poseban izlaz za pješake.
 

Gradske vijesti - 2018.