clanak False

Uručene Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine

24.02.2020.
U Staroj gradskoj vijećnici, osmu godinu zaredom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je učenicima i studentima romske nacionalne manjine uručio ugovore o stipendiranju za školsku / akademsku godinu 2019./2020.

Grad Zagreb ovu stipendiju  dodjeljuje učenicima i studentima od školske, odnosno akademske  2012./2013. godine, a od prošle godine i studentima poslijediplomskih studija kako bi  pripadnike romske nacionalne manjine potaknuo na završavanje srednje škole te na nastavak školovanja u sustavu visokog obrazovanja, istaknuo je gradonačelnik. Tijekom proteklih 8 godina, uključujući i ovu školsku odnosno akademsku godinu, Grad Zagreb je dodijelio 360 učeničkih stipendija i 31 studentsku pripadnicima romske nacionalne manjine te je iz proračuna izdvojio oko 10. 000.000,00 kuna. Zagreb krasi etnička i multikulturna raznolikost i to je istinsko bogatstvo našeg grada. Želimo, dragi stipendisti, da svojim marljivim učenjem, savjesnim i predanim radom u budućnosti doprinosite razvoju i napretku našega grada, poručio im je gradonačelnik.

U ime stipendista, gradonačelniku i Gradu  Zagrebu zahvalila se učenica 3. razreda Klasične gimnazije Matilda Jurač koja je istaknula kako će im ova stipendija pomoći u postizanju boljih rezultata i kvalitetnijeg školovanja.
 
Ove godine su dodijeljene 72 učeničke stipendije i 8 studentskih za pripadnike romske nacionalne manjine. Netoiznos učeničke stipendije je 2.618,70, a studentske 3.741,00 kuna mjesečno.

 
 

Gradske vijesti - 2020.