clanak False

Vatrogasci kod gradonačelnika

16.01.2020.
Danas je u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Zagreba u povodu 150. obljetnice od utemeljenja vatrogastva u glavnome gradu Republike Hrvatske. Na sastanku se razgovaralo o pokroviteljstvu gradonačelnika i Grada Zagreba te o programu obilježavanja ovoga velikog događaja za vatrogasnu zajednicu.

Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije Pavle Kalinić je rekao da je Grad Zagreb jako ponosan na svoju javnu vatrogasnu postrojbu i dobrovoljne vatrogasne postrojbe. ''Nadam se da ćemo biti još bolji u vremenu koje nam predstoji!''.

Predsjednik VZGZ Zlatko Križanić posebno je naglasio da je gradonačelnik prihvatio ne samo pokroviteljstvo već i funkciju predsjednika Organizacijskog odbora proslave. ''Bit će to proslava velikog jubileja, a program će uključivati različite aktivnosti poput Dana otvorenih vrata na Trgu bana Josipa Jelačića, oslikavanje tramvaja s našim bojama, a kruna svega će biti svečana akademija u Lisinskome''.

Osim spomenute obljetnice DVD-a Zagreb, JVP-e Grada Zagreba obilježavaju 110-ti, a Vatrogasna zajednica Grada Zagreba 90-ti rođendan.

Gradske vijesti