clanak False

Zagreb tjedan dana bez novooboljelih

28.05.2020.
Zagreb već punih sedam dana nema novih Covid -19 pozitivnih osoba. Do danas je ukupno 457 soba ozdravilo, a njih 28 je još pozitivno, a 24 osobe su u samoizolaciji. Tijekom jučerašnjeg dana nikome nije određena samoizolacija niti je Policijska uprava Zagrebačka evidentirala ikoga u kršenju mjera Nacionalnog stožera.

Hvala sugrađanima na samodisciplini i ustanovama na odgovornom obavljaju svi zadaća, a zahvaljujući kojima danas možemo konstatirati da je Zagreb uskoro korona free grad, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Također je pozvao sve, od mjesnih odbora, vijeća gradskih četvrti, preko Gradske skupštine, pa sve do Vlade i premijera da skupe glave, budu zajedno, solidarni i odgovorni kako bi se pomoglo ljudima čije su nekretnine stradale u potresu.

Pojasnio je također da je i dalje na snazi Odluka o besplatnom parkiranju za one koji imaju crvenu ili žutu oznaku na svojoj nekretnini. Stanari čija je zgrada ili kuća označena crveno svaka tri mjeseca moraju obnoviti zahtjev, a oni sa žutom naljepnicom, svaki mjesec. Onaj tko ne stigne to napraviti danas do ponoći, neće biti kažnjen ujutro, ali neka to svakako napravi sutra tokom dana.

Završetak remonta na Bazenu Svetice planiran je za 15. lipnja kada bi on i počeo raditi. Cijena za sve gradske bazene ostaje ista.

Sutra će biti podijeljeni ključevi gradskih stanova za prvih devet obitelji iz Cvjetnog naselja, a koji su predali zahtjev i koji ispunjavaju kriterije za dodjelu. Zahtjevi se i dalje zaprimaju, Lista ostaje otvorena i svima koji se budu javili, a ispunjavaju kriterije ćemo dodijeliti stanove

Također se čulo da su statičari do danas preliminarno pregledali 22 233 objekata, a još je u gradu Zagrebu potrebno pregledati 2552 objekta, a izvan grada Zagreba njih još 282. I dalje Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba provodi aktivnosti prema pozivima građana i obavlja redovne intervencije, kao i upravitelji višestambenih zgrada koji provode aktivnosti intervencije i sanacije oštećenih zgrada, a GSKG je od dana potresa izvršio 1812 hitnih intervencija sanacija štete. Također je u tijeku sanacija dimnjaka kojima prijeti urušavanje te radovi na tramvajskim trasama u užem centru grada. Prema podacima komunalnog i prometnog redarstva  do jučer je na 7635 lokacija prikupljeno 18 779,68 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.