clanak False

Započeli radovi na uređenju Branovečke

23.06.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Branovečku cestu gdje su započeli radovi na uređenju kolnika na dionici od ulice Furdini do Novoselečkog puta.

Gradonačelnik Bandić je zahvalio izvođaču radova, Zagrebačkim cestama, i podružnici Vodoopskrba i odvodnja što su u posljednjih nekoliko mjeseci pripremili infrastrukturu u okolnim ulicama, a koja je bila nužna za sanaciju Branovečke. Istaknuo je kako će ovi radovi na vodovodu i obnovi kolnika učiniti prometnicu znatno sigurnijom za vozače i pješake.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste Dragan Perić je objasnio da se radi o obnovi trase duge 2,5 kilometara te da je predviđeno saniranje kolnika i podizanje instalacija. Vrijednost radova iznosi oko 3 milijuna kuna.

Prije više od mjesec dana smo završili javni kanal mješovite namjene, prema okretištu na kraju Branovečke. Sutra počinjemo s radovima na Šimunčevcu kako bi spojili Svetu Barbaru na postojeću mrežu, a sve je to priprema za asfaltiranje Branovečke“, rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na dugo očekivanoj sanaciji ove prometnice. „Ovo je projekt od iznimne važnosti za ovdašnje stanovnike. Uređenje Branovečke će olakšati život sugrađanima i vozačima koji ovuda prolaze“.

Gradske vijesti - 2020.