clanak False

Započinje gradnja novoga područnog objekta OŠ Savski Gaj u Blatu

10.03.2021.
Polaganjem kamena temeljca danas je u naselju Blato zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević otvorila radove na izgradnji novog područnog objekta OŠ Savski Gaj.

„Lijepo je vidjeti da jedno staro povijesno zagrebačko naselje dobiva ustanovu visokoga odgojno-obrazovnog standarda. Izgradnja škola i vrtića su Gradu Zagrebu uistinu od iznimne važnosti zbog roditelja i djece, a ponajprije zbog djece putnika. Ova škola neće biti samo mjesto odgoja i obrazovanja već će biti i mjesto druženja i susreta, mjesto rasta i razvoja, bit će mjesto koje će naši učenici nositi u srcima cijeli život“, poručila je zamjenica gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević pa je naglasila da će nakon izgradnje ove škole biti rasterećena OŠ Savski Gaj, a koja će potom moći ponuditi još kvalitetniji standard.  

„Oko nas je mehanizacija, kranovi su posvuda i možemo vidjeti kako se u Zagrebu gradi. Za razliku od ostatka Hrvatske gdje se razredi, čak i škole nažalost gase,  u Zagrebu se djeca rađaju i mi za njih i za buduće generacije gradimo odgojno-obrazovnu infrastrukturu. Jer, imamo perspektivu i na nju smo iznimno ponosni“, zaključila je zamjenica najavljujući početak gradnje školske zgrade u Laništu krajem 2021. 
 
Na površini od 3 788 m2 izgradit će se škola brutopovršine 1 833,49 m2 s pratećim vanjskim sadržajem za učenike od 1. do 4. razreda u osam razrednih odjela, a nastava će se odvijati u jednoj smjeni. Također, u novoj školi će se organizirati program produženog boravka kako bi roditelji nakon redovite nastave djecu mogli adekvatno zbrinuti.

Vrijednost radova bez PDV-a je 19.908.733,84 kune, a završetak izgradnje je planiran za prosinac 2021.

Gradske vijesti - 2021.