clanak False

Zbor atletskih sudaca kod gradonačelnika

Gradska palača Dverce danas je ugostila Zbor atletskih sudaca Zagreba predvođen predsjednikom Josipom Baričićem, a članove Zbora primili su gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici.  
28.03.2017.
U povodu nadolazeće atletske sezone, u gradskoj palači Dverce danas je članove Zbora atletskih sudaca Zagreba koje je predvodio predsjednik Josip Baričić primio gradonačelnik Milan Bandić sa svojim suradnicima.

Suci su gradonačelnika upoznali s djelovanjem Zbora koji broji 85 članova i godišnje ostvaruje oko 2 000 suđenja na atletskim natjecanjima u Zagrebu. Kako je objasnio Josip Baričič, predsjednik Zbora, svi suci djeluju volonterski, a njihov doprinos brojnim atletskim priredbama je nemjerljiv, među kojima je osobito istaknuo doprinos međunarodnomu atletskomu mitingu Hanžek.

Na žalost, Zbor zasad djeluje iz moga privatnog ureda, naravno bez naknade. Zamolili smo da nam se izađe ususret te da nam se osigura prostor u Gradskome vlasništvu kako bismo mogli nastaviti s radom. Imamo i određenih financijskih problema pa smo gradonačelnika zamolili za pomoć, rekao je predsjednik Baričić te je dodao da su Zagrebu potrebni dodatni sportski sadržaji kako bi zagrebački atletičari imali bolje uvjete za svoje mitinge i treninge jer održavanje parka Mladost postaje sve zahtjevnije.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport je izjavio da će Grad Zagreb rado pomoći u financiranju troškova Zbora za ovu godinu te da će se u jednome od sportskih objekata u vlasništvu Grada za njih osigurati prikladan uredski prostor. Naglasio je, također, da su trenutačno aktualna tri projekta kojima bi se atletski kapaciteti u Zagreba mogli proširiti i to: Sportski kompleks Svetice te nove sportske dvorane na Velesajmu i u Dubravi. 

Gradske vijesti - 2017.