clanak False

10. obljetnica rada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema SHP Kliničke bolnice Sveti Duh

27.05.2019.
Danas je na Hrvatskome katoličkom sveučilištu obilježena 10. godišnjica rada Objedinjenoga hitnog bolničkog prijema SHP Kliničke bolnice Sveti Duh, a na proslavi je bila i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić.

Nakon što je pozdravila sve prisutne, zamjenica Majić je istaknula da Grad Zagreb ima Klinički bolnički centar koji pruža iznimno kvalitetnu uslugu, primjerenu 21. stoljeću te je pojasnila da svoje profesionalne kompetencije medicinsko osoblje može pokazati tek kada ima primjerenu infrastrukturu i opremu. Zato je doprinos Grada Zagreba u tome da ulaže u razvoj medicinske opreme i infrastrukture kako bi svaki sugrađanin imao najveću kvalitetu zdravstvene usluge.
Ponosni smo što godinama uspješno surađujemo s KB-om Sveti Duh i što uistinu nastojimo, a što i jest zadatak države, ali i lokalne zajednice, da ulaže u najvrjedniji resurs, u ljude i zdravlje svojih sugrađana, kazala je.
Koristim ovu priliku kako bih zahvalila zagrebačkomu gradonačelniku Milanu Bandiću što je uvijek s nama, istaknula je pročelnica OHBP Višnja Nesek Adam i napomenula da je 10 godina malo s obzirom na bogatu povijest bolnice koja seže u 1804. Unatoč tomu ovo je veliki dan za najmlađi odjel u bolnici, radi se o 10 godina rada, organizacije i edukacije mladih ljudi, rekla je dodavši kako Hitni bolnički prijem KB Sveti Duh trenutno broji osam liječnika.

Ravnatelj KB Sveti Duh je rekao da je gradonačelnik svojom energijom i politikom doprinio da bolnica ostvari današnju razinu razvijenosti. Dao je vjetar u leđa politici koju smo započeli provoditi 2005.  i kada smo u našem Planu razvoja zacrtali ciljeve zbog kojih je bolnica postala ono što je danas. U građevinskome smislu to je značilo obnavljanje svih postojećih objekata, izgradnju Središnjega hitnog prijema, obnovu svih odjela i nadogradnju svih kapaciteta. Vjerujem da ćemo taj ciklus okruniti krajem ove godine i to izgradnjom podzemne garaže dnevne bolnice, zaključio je.   

Kada govorimo o hitnome prijemu važno je imati kvalitetne ljude čiji odnos obilježava timski rad, međusobno uvažavanje i koordiniranost, naglasio je prvi dopredsjednik – v. d. predsjednika Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić.

Osim zamjenice Majić, ravnatelja Bušića i pročelnice Nesek Adam prisutnima su se obratili i prvi dopredsjednik – v. d. predsjednika Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić i glavna sestra OHBP Dubravka Ivanić.
 

Gradske vijesti - 2019.