clanak False

14. Geronotološki tulum na Zrinjevcu

29.09.2017.
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tradicionalno je organizirao 14. Gerontološki tulum koji je danas u parku Zrinjevac svečano otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

Riječ je o manifestaciji u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koja raznovrsnošću programa nastoji prezentirati niz zdravstveno – preventivnih aktivnosti koje se provode na području grada Zagreba, a namijenjene su prvenstveno starijim osobama.

Zahvalivši svima na dolasku, a posebno našim starijim sugrađanima, gradonačelnik je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana, a tako bi ga, našalio se, mogli i službeno nazvati.  

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa osigurano je besplatno mjerenje tlaka i šećera, mjerenje tlaka venske cirkulacije, statusa vitamina i minerala, te spirometrija, oksimetrija, kompjuterske analize stopala i procjene posture tijela, kao i stručni savjeti o zdravlju i prehrani.

Gradske vijesti - 2017.