clanak False

32. polumaraton Ivan Starek

05.11.2018.
U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti i Svjetskog dana trčanja, u nedjelju, 11. studenoga na Jarunu održat će se 32. polumaraton Ivan Starek, koji uključuje tri utrke: Rolersku peticu, utrku građana na 5 km, Jarunsku desetku na 10 km i Polumaraton od 21 km–najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Na Konferenciji su prisustvovali: Ante Blažanin, predsjednik Atletskog kluba Maksimir, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zdravstva dr. Andrija Štampar, Andrija Damjanović i Boro Stipić iz Atletskog kluba Maksimir i Ana Mirenić sa Veleučilišta Velika Gorica.

Ova utrka je jedna od najstarijih u Hrvatskoj, a održava se 32. godinu zaredom u čast  legendarnog skromnog trkača Ivana Stareka, rekao je predsjednik Blažanin te dodao da su u posljednje tri godine u organizaciji napravili veliki iskorak u odnosu na ranije godine i da očekuju oko 1000 trkača. Prijave su otvorene do subote 10. studenoga i očekujemo veliki odaziv ljudi iz cijele Hrvatske.

Prevencija je najefikasniji i najjeftiniji oblik liječenja, a  ako govorimo o tjelesnoj neaktivnosti onda možemo reći da je to četvrti najvažniji čimbenik rizika smrtnosti u svijetu, rekao je ravnatelj Šostar. Drago mi je da ste utrku povezali sa Danom šećerne bolesti jer cijeli svijet se bori s njom upravo zbog tjelesne neaktivnosti i loših navika življenja. Ovakve akcije su iznimno važne i uvijek ćemo ih rado podržati, a liječnici iz Zavoda osim što će taj dan sugrađanima mjeriti tlak i šećer u krvi, uključit će se i u utrke.

Zahvalivši predstavnicima Atletskog kluba Maksimir na organizaciji Polumaratona, pročelnik Pavelić istaknuo je da Grad Zagreb uvijek podržava i stoji na raspolaganju ne samo ovoj utrci nego i svim ostalim sportskim manifestacijama. Pozivam sve sugrađane na naš najljepši sportsko rekreacijski centar Jarun da sudjeluju u jednoj od tri utrke i na taj način podrže zdravi način življenja.

Polumaraton će se održati u organizaciji Atlestkog kluba Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.
 

Gradske vijesti - 2018.