clanak False

49 novih slučajeva zaraze koronavirusom

01.10.2020.
Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba izvjestio je da je u protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 837 testiranja na SARS-CoV-2.
Zabilježeno je 49 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 246 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 21 je novooboljela osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 26 osoba su kontakti COVID + osoba. Epidemiološka obrada dvije osobe je još u tijeku.
U protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika zagrebačkih domova za starije i nemoćne osobe, ali utvrđen je pozitivan nalaz testa ravnatelja osnovne škole i jednog nastavnika srednje škole. Mjera samoizolacije izrečena je ukupno šest nastavnika srednje škole, jednom nastavniku osnovne škole te jednom djelatniku zajedničkih službi osnovne škole.
Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 355 aktivnih slučajeva, a 1728 osoba se nalazi u samoizolaciji. Kršenja mjera Nacionalnog stožera nije bilo.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić čestitala je Međunarodni dan starijih osoba te ih još jednom, kao ranjivu skupinu, pozvala da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Također, i dalje se odvozi građevinski otpad, a samo jučer je na 39 gradskih lokacija prikupljeno 105 tona građevinskog otpada.
 

Gradske vijesti - 2020.